Pyöräretki

4.4.

Pyöräretken voi järjestää kaikenikäisten koululaisten kanssa – pääsyvaatimuksena voi pitää ohjaamisen ja jarruttamisen taitoa.

Pyöräretkeä suunniteltaessa tärkeää on kaikille sopivan reitin ja kohteen löytäminen. Aivan alkumatkan voi kulkea pyörää taluttaen, jos koulun nurkalta ei lähde sopivaa pyöräreittiä. Pyöräretken kohteeksi sopii esimerkiksi puisto/leikkipuisto, jossa voi syödä mukaan otettuja eväitä ja purkaa jonossa ajamisen jännitystä. Sopiva matka yhteen suuntaan on 2-5 kilometriä. Etenkin pienimpien oppilaiden retkellä on hyvä varmistaa, että myös matkan varrelta löytyy tarvittaessa sopivia pysähdyspaikkoja. Tarvittaessa pyöräretkelle lähtevät voi jakaa ryhmiin, joista osa ajaa hitaammin, osa nopeammin.

Pyöräretkelle lähdettäessä täytyy viimeistään lähtöpäivänä koulun pihalla tarkistaa, että kaikilta löytyy kypärä ja että pyörät ovat asianmukaisessa kunnossa. Vanhemmille etukäteen lähtevässä kirjeessä (Wilma-viestissä) voi muistuttaa pyörän ja kypärän kunnon tarkistamisesta sekä säänmukaisesta pukeutumisesta.

Pyöräretkelle osallistuvat aikuiset kuljettavat mukanaan vähintään pumppua. Myös eväiden kuljetus repussa/pyöränkorissa/tavarapyörällä kannattaa jättää aikuisten huolehdittavaksi.

pyoraretki

Lähde: Wikimedia Commons

 

Kommentointi on suljettu.