Pyörän turvamerkintä

3.4.

Pyöriä, myös lasten pyöriä, varastetaan valitettavan paljon. Varkauksien torjunnassa tärkeintä on pyörän lukitseminen hyvällä lukolla. Lukitseminen kannattaa tehdä laittamalla lukko rungosta kiinni johonkin kiinteään, kuten lyhtypylvääseen, pyörätelineeseen, metalliaitaan tai muuhun kestävään rakennelmaan.

Pyörävarkauksista vain harva selvitetään. Lisäksi poliisin huostaan päätyneiden varastettujen pyörien omistajia on vaikea löytää. Lisäksi löytötavaroiksi päätyy paljon pyöriä, jotka on varastettu, mutta joita ei toimiteta oikealle omistajalle, koska pyörässä ei ole tunnistetietoja.

Pyörän turvamerkintä on hyvä keino, jolla voi yrittää vaikuttaa siihen, että varastetun pyöränsä saisi takaisin. Merkintä suoritetaan polkupyörän keskiön alle erityisellä kynällä, jolla merkintä kaiverretaan metalliin. Yleensä pyörään kaiverretaan oma henkilötunnus. Turvamerkintä ei estä oman pyörän myyntiä.

Poliisin voi pyytää koululle tekemään pyörien turvamerkintöjä soittamalle paikalliselle poliisilaitoksella. Valitettavasti osa poliisilaitoksista on lopettanut kokonaan turvamerkintöjen tekemisen .

Tässä vielä lyhyt Polkupyöräwikistä poimittu listaus siitä, miten suojaat pyöräsi

  • Merkitse heti muistiin pyöräsi tunnistetiedot; merkki, malli, väri, rungon numero sekä mahdolliset erityistuntomerkit ja valokuvaa vielä pyöräsi. Näin pystyt kuvailemaan pyöräsi parhaiten, jos se varastetaan.
  • Hanki vähintään yksi hyvä, tukevantuntuinen ja luotettava merkkilukko. Älä osta halvinta lukkoa.
  • Lukitse aina pyöräsi, vaikka jättäisit sen vain hetkeksi näkyvistäsi.
  • Pidä pyörä lukittuna sekä ulkona että sisällä.
  • Harkitse tarkkaan mihin ja milloin jätät pyöräsi. Avara julkinen paikka, jossa liikkuu ihmisiä, on parempi kuin pimeä sivukuja. Pyörä on parempi jättää yön yli lukittuun tilaan kuin ulos.C_P6Q6380_resize

Kommentointi on suljettu.