Kadulla ajamisen koulutus 11-vuotiaille

3.4.

Kadulla ajamisen koulutus valmistaa nuoria ajamaan muun liikenteen seassa. Lain mukaan jalkakäytävillä pyöräily on sallittua 12 ikävuoteen saakka. Siirtyminen jalkakäytävältä kadulle ajamiseen vaatii uudenlaista muiden tiellä kulkijoiden huomioon ottamista ja reagoimista liikenteen kulkuun. Kadulla ajamisen koulutusta olisikin hyvä järjestää ennen kuin nuorten pyöräilijöiden on siirryttävä pois jalkakäytävältä.

Kadulla ajamisen koulutus voi alkaa ”teoriatunnista”, jossa käydään läpi keskeiset väistämisvelvollisuuksia, kääntymistä, suuntamerkkejä ja tilan ottamista koskevat liikennesäännöt. Teorian lisäksi käytännön katuajelu tuo kokemusta ja antaa mahdollisuuden toteuttaa opittuja asioita liikenteessä. Harjoittelu ohjatussa ryhmässä lisää turvallisuuden tunnetta ja tekee kadulla ajamisesta hauskaa. Innostavana lisänä voi olla myös koulupoliisin vierailu tapahtumassa.

Kypärä on pakollinen ja huomioliivi hyvä varuste kaikille kadulla ajamisen koulutukseen osallistuville. Lisätietoja koulutuksen järjestämiseksi voi kysyä paikallisilta pyöräilyjärjestöiltä ja Pyöräilykuntien verkostolta.V_B4D6281_resize

Kommentointi on suljettu.