Pyöräparaati tai -kulkue

25.3.

Pyöräparaati on näyttävä tapa tuoda esiin pyöräilyn yhteisöllistä iloa ja koulun myönteistä ja kannustavaa pyöräilyasennetta. Pyöräkulkueelle kannattaa valita reitti, jolla on turvallista ajaa ja jonka varrelle on helppo kerääntyä katsomaan. Pyöräparaatin voi järjestää myös koulun omalla pihalla. Helpointa on järjestää paraati reitille/väylälle, jolla ei tarvitse tehdä lupaa vaativia erikoisjärjestelyjä (esim. sulkea katua tai tietä).

Pyöräparaatiin voivat osallistua kaikki koulun oppilaat ikään katsomatta. Oppilaita täytyy muistuttaa siitä, että pyöräkulkueessa ajetaan hitaasti – kilpailut järjestetään erikseen. Tarvittaessa pyöräkulkueen perässä voi kulkea kävellenkin.

Pyöräkulkueen rekvisiittana voivat toimia esimerkiksi pyöriin tai pyöräilykypäriin kiinnitettävät värikkäät viirit ja äänitorvet. Kulkueeseen osallistujat voivat myös pukeutua valitsemaansa teeman mukaisesti – tai vaikkapa sovitun värisiin vaatteisiin. Pyöräkulkueen rekvisiittaa suunniteltaessa on kuitenkin ensisijaisen tärkeä muistaa pyöräilyturvallisuus. Aivan pienimpien kanssa voi sopia esimerkiksi torvien töräyttelystä ainoastaan ennen lähtöä ja määränpäähän saavuttua.

Pyöräkulkueella edistetään koulun ja alueen asukkaiden välistä yhteisöllisyyttä ja pyöräilymyönteistä ilmapiiriä.

Suomenojan_kiertoliittymä_10

Lähde: Wikimedia Commons

Kommentointi on suljettu.